Ο. Λ. Αλεξανδρούπολης: Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Εξελίξεις αναφορικά με το διοικητικό σχήμα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης δρομολογεί η παραίτηση του προέδρου του δ.σ. του Οργανισμού Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ. Με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χατζημιχαήλ ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εν μέσω καταστάσεων που συνιστούν τροχοπέδη για τη συνέχιση του εθνικά σημαντικού έργου του Οργανισμού και δεν συνάδουν με τη δική μου στάση ζωής, υπέβαλα, όπως μου ζητήθηκε και όπως είχα ενημερώσει αρμοδίως ότι θα πράξω, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Υπηρέτησα με συνέπεια, αυταπάρνηση & αξιοπρέπεια το εθνικό συμφέρον στην πιο δυναμική περίοδο της εκατό-πενήντα-τριάχρονης ιστορίας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, προτάσσοντας την ανάδειξη της περιοχής και τη δημιουργία σημαντικού γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδος στην Ανατολική Ευρώπη!

Νιώθω υπερήφανος, μεταξύ άλλων, για τον μετασχηματισμό επί των ημερών της προεδρίας μου του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε διεθνές κόμβο στρατιωτικών logistics καθιστώντας τον ζωτική στρατηγική υποδομή της διεθνούς ασφάλειας καθώς και για την εκτίναξη των εμπορικών του δραστηριοτήτων!

Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον και προβληματισμένος για την εμπέδωση του μοναδικού στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου του λιμένα, αγωνία την οποία είχα έγκαιρα επικοινωνήσει».

H Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ χθες επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα. Σίβυλλα Μπέντικ. Είχαν συζήτηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, όπου ενημερώθηκε για  τις δραστηριότητες και τις προοπτικές που διανοίγονται. αλλά και για την γεωστρατηγική θέση του λιμένα.