Αναπτυξιακά μέτρα οι συμβάσεις για ΟΛΠ και ΟΛΘ

“Οι συμβάσεις για το λιμάνι και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι συμβάσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν αναπτυξιακά τη χώρα” τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.
“Προφανώς και είναι αναπτυξιακά μέτρα” σημείωσε ο κ. Σαντορινιός και αναφερόμενος ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη είπε πως “μπορεί να αποτελέσει μία πύλη εισόδου για προϊόντα σε όλη την Ευρώπη και να βοηθήσει πραγματικά με αύξηση και των θέσεων εργασίας αλλά και του τζίρου στο λιμάνι”.
Σημείωσε, δε, πως το συγκεκριμένο λιμάνι “είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και με πολιτική ανάμειξη, γιατί το 2012 θα μπορούσε να έχει γίνει η επέκταση του προβλήτα 6, είχαν βρεθεί και τα χρήματα, υπήρχε και η απόφαση από το ΔΣ του ΟΛΘ αλλά ακυρώθηκε από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ”.
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης στα νησιά τη φετινή θερινή σεζόν επισήμανε πως “τα νησιά μας αναμένεται να δεχθούν περισσότερους επισκέπτες, ίσως και 20% αύξηση σε πολλές περιοχές, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”, ενώ την ίδια ανοδική πορεία, για τον υφυπουργό, δείχνει και η ακτοπλοϊα “που έρχεται και με καινούργια σκάφη, προχωράει στις περισσότερες γραμμές, κυρίως στις Κυκλάδες αλλά και στα υπόλοιπα νησιά”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ