Στη Χίο ημερίδα για την ακτοπλοΐα και το μεταφορικό ισοδύναμο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 11/12/18 στη Χίο, η ημερίδα με θέμα «Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία και Μεταφορικό Ισοδύναμο». Στην Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο νησί της Χίου, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Χίου, συντονιστής ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Διονύσης Τεμπονέρας. Συμμετείχαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, Βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς των νησιωτικών κοινωνιών, πολίτες και όλα τα μέλη του Σ.Α.Σ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών).

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η συζήτηση για τις βασικές αρχές και τις επιδιώξεις του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου – ενός μέτρου που αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη των νησιών μας, η προσέγγιση θεμάτων που αφορούν στο Ακτοπλοϊκό Δίκτυο και στους παράγοντες ανάπτυξής του, καθώς και στις Λιμενικές Υποδομές, με στόχο και σκοπό την εξεύρεση λύσεων και εφαρμόσιμων πρακτικών για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Την προηγούμενη ημέρα -10 Δεκεμβρίου- συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.