Π.Κουρουμπλής: «Ελληνική και Ιταλική Ακτοφυλακή προασπίζονται ανθρώπινες αξίες»

 

Τον πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Efisio Luigi Marras δέχτηκε σήμερα ο Υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε το International Propeller Club, για να τιμήσει το πλήρωμα της ιταλικής ακταιωρού που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της FRONTEX για την επιτήρηση των ελληνο-ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων και των προσφυγικών ροών.
Στη σεμνή τελετή που έγινε στο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αξία που πρέπει να αποδίδεται σε ζητήματα ανθρωπισμού. Κατά την εκδήλωση τονίστηκε η ιδιαίτερη συμβολή της Ιταλικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο.
Κατά τη συνάντηση των κκ Κουρουμπλή και Marras τονίστηκε επίσης η ξεχωριστή συνεργασία των ελληνικών και των ιταλικών πληρωμάτων, καθώς και των αντίστοιχων υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν. Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι τα ελληνικά και ιταλικά πληρώματα, για λογαριασμό όλη της Ευρώπης, ανέδειξαν τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ο Ελληνικός και ο Ιταλικός Λαός σηκώνουν το βάρος μιας παγκόσμιας κρίσης ουσιαστικά, γιατί οι προσφυγικές ροές είναι το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου, αλλά ακήρυχτου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την εμπλοκή παγκοσμίων, περιφερειακών και τοπικών δυνάμεων. «Εμείς με τους Ιταλούς αδερφούς σώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, τηρώντας με ευλάβεια αρχές που έρχονται από πολλούς αιώνες πίσω, από την εποχή που η Αρχαία Αθήνα καταδίκασε τον Κόνωνα γιατί άφησε αβοήθητους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι αξίες του ανθρωπισμού είναι βαθιά φυτεμένες στη συνείδηση των δύο λαών», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνεχάρη τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και της Ιταλικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν και υπερασπίζονται αυτές τις αξίες.