Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ελευσίνας το επόμενο έτος – Συμφωνία ONEX Shipyards-ΔΥΠΑ

Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία όπου οι μαθητευόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν και αμοιβόμενη πρακτική άσκηση, περιλαμβάνει το Μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies.

Στόχος της συμφωνίας είναι η στενότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις νέες αυξημένες ανάγκες της «γαλάζιας οικονομίας», που προκύπτουν από την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ξεκινώντας από το ερχόμενο σχολικό έτος, η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ελευσίνας της ΔΥΠΑ θα λειτουργήσει τις νέες ειδικότητες «Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας» και «Τεχνίτης Υποστήριξης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων».

Στο πλαίσιο του μνημονίου, θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ΟΝΕΧ στην αναμόρφωση των σχετικών προγραμμάτων σπουδών, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας, όλοι οι μαθητευόμενοι των σχετικών ειδικοτήτων της ΕΠΑΣ εξασφαλίζουν θέσεις αμειβόμενης και ασφαλισμένης πρακτικής άσκησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και εργασιακή κουλτούρα, με τη δυνατότητα απορρόφησής τους στην επιχείρηση, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Για την προσέλκυση νέων στις παραπάνω ειδικότητες, ΔΥΠΑ και ΟΝΕΧ θα υλοποιήσουν κοινές επικοινωνιακές και ενημερωτικές δράσεις σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα μαθητείας και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.

Ταυτόχρονα, μέσω της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στην ΟΝΕΧ στοχευμένες υπηρεσίες ανεύρεσης προσωπικού για όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης, διευρύνοντας τη συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόσφατη πρόσληψη ανέργων και τη συμμετοχή της ΟΝΕΧ στην «Ημέρα Καριέρας».

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies Πάνος Ξενοκώστας, παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα, του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα, του δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστου Στάθη.

«Το σημερινό μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ-ΟΝΕΧ, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα όπου ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και ευελιξία στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε τοπικό επίπεδο, με στόχο να προσφέρουμε στους νέους και τις νέες της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής» δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Προχωράμε με σταθερά βήματα προς την αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας δημιουργώντας ένα παραγωγικό πλέγμα συνεργασιών που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στη νέα εποχή προσφέροντας ευκαιρίες δουλειάς σε ανθρώπους της Δυτικής Αττικής, αλλά και ευρύτερα» τόνισε ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies Πάνος Ξενοκώστας.