Λαμπάδες από τη Ford στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Οι εργαζόμενοι της Ford στην Ελλάδα επισκέφθηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για να τους δώσουν τις χειροποίητες λαμπάδες που ετοίμασαν. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκε η παλιά συνάδερφος στη Ford, η Στέλλα Δερτιμάνη που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ειδικευτεί στην παραγωγή χειροποίητων κατασκευών.

«Εργάστηκα στη Ford για 15 ολόκληρα χρόνια. Όταν είσαι μέρος μιας ομάδας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δένεσαι με τους συνάδελφούς σου και αναπτύσσεις μαζί τους φιλικές σχέσεις», δήλωσε η Στέλλα Δερτιμάνη, βοηθός λογιστή στη Ford Motor Ελλάς από το 1998 έως το 2013. «Όταν μου προτάθηκε να βοηθήσω στην κατασκευή Πασχαλινών λαμπάδων για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πως θα ήταν όμορφο να βοηθήσω τους παλιούς μου φίλους για το σκοπό αυτό».

Η «γραμμή συναρμολόγησης» στήθηκε και η Στέλλα Δερτιμάνη δίνει οδηγίες στους παλιούς της συνάδελφους για το πώς θα φτιαχτούν οι λαμπάδες. Ιδανικός χώρος για να στηθεί η «Πρότυπη Γραμμή Συναρμολόγησης Πασχαλινών Λαμπάδων» δεν ήταν άλλος από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Ford, στον Γέρακα. Εκεί έδωσαν ραντεβού όλοι οι εργαζόμενοι της Ford αφήνοντας για λίγες ώρες το γραφείο τους. Στην κεντρική αίθουσα στήθηκαν 4 μεγάλα τραπέζια, όσα και τα διαφορετικά σχέδια των λαμπάδων. Σε κάθε τραπέζι υπήρχαν δείγματα από τις λαμπάδες που θα έφτιαχνε η κάθε ομάδα καθώς και τα απαραίτητα υλικά. Κορδέλες, κορδόνια, βραχιολάκια, κεριά, άσπρα και μπλε, όλα στα χρώματα της Ford.

Την πρώτη λαμπάδα που βγήκε από αυτή τη πρότυπη γραμμή συναρμολόγησης επιδεικνύει ο Βασίλης Παπαναστασίου, After Sales Manager της Ford Motor Ελλάς. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα πήραν το ίδιο απόγευμα τις πασχαλινές τους λαμπάδες, φτιαγμένες με συνεργασία και με αγάπη από τους εργαζόμενους της Ford.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, που ιδρύθηκε το 1889 από τον φιλάνθρωπο Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ Χατζηκυριακού με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, μετρά 120 έτη αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας, παρέχοντας στέγαση, ενδιαίτηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη σε ορφανά και άπορα κορίτσια ηλικίας από 6ετών έως 18, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει οικονομικά τις απόφοιτές του σε Πανεπιστημιακές σπουδές. Παράλληλα δίδεται μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωση της οικογένειας μέσω της συμβουλευτικής, και συναισθηματικής στήριξης αλλά και υποστήριξης και κινητοποίησης όλων των μελών της με απώτερο σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της .
Πηγή: in2life.gr