Ικανοποίηση στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για την εξαίρεση των ακινήτων του δήμου από το Υπερταμείο

Η ανάγκη εξαίρεσης των ακινήτων του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από το Υπερταμείο, συζητήθηκε σε θετικό κλίμα ανάμεσα στον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και φορείς της πόλης με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, Αθανάσιο Δημάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στη σημερινή συνάντηση νωρίς το πρωί φάνηκε η θετική διάθεση του κ. Δημάκη να εξαιρέσει τα ακίνητα της πόλης. Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, υπογράμμισε την «κατηγορηματική αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου στην εκποίηση της δημοτικής περιουσίας». Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Δημάκης συμφώνησε ότι πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα ακίνητα του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς όπως δήλωσε, «σύμφωνα με τον νόμο εξαιρούνται από τη μεταβίβασή τους στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή του έργου τους».

Τόσο η αντιπροσωπεία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και ο γγ του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ