Δωρεάν δραστηριότητες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σαββατοκύριακο

Εκπαιδεύοντας μικρούς Ολυμπιονίκες

Η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση έρχεται στο Στίβο του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και συστήνει στα παιδιά τα μυστικά της δοκού ισορροπίας. Μία ώρα μετά, στο πρόγραμμα «Δημιουργική ενόργανη», παιδιά 3-6 ετών καλούνται να ανακαλύψουν την ευλυγισία του σώματός τους μέσα από ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής που συνδυάζονται με παιχνίδι και διασκέδαση.

Σάββατο 24/3 στο εργαστήριο με τη Β. Μιλλούση, 11 π.μ. –  «Δημιουργική ενόργανη», 12 μ. (επαναλαμβάνεται στις 25/3, 1.30 μ.μ.) – Στίβος

 

Νταούλια και ζουρνάδες σε punk ρυθμούς

Τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια και ζουρνάδες αλλά και ηλεκτρικές κιθάρες, ξεκίνησαν πριν 10 χρόνια να εξερευνούν τη σχέση της punk με τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης και έκτοτε οργανώνουν γλέντια στα οποία η παράδοση μπλέκεται με τον σκληρό ήχο. Οι Θραξ Πανκc έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της σειράς Parklife και ενώνουν μουσικές και κουλτούρες από όλο τον κόσμο, σε ένα live το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τουλάχιστον πανκοπανηγυροψυχεδέλεια!

Κυριακή 25/3 – 12 μ. στο Ξέφωτο

 

Η Τέχνη στο Νέο Ελληνικό Κράτος

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης–Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα μιλά για την τέχνη που αναπτύχθηκε στο ελεύθερο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, την αρχή του οποίου σηματοδοτεί η 25η Μαρτίου.

Σάββατο 24/3 – 6.30 μ.μ.- 8.30 μ.μ.  στο Φάρο

 

Οι τοπικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα

Η Ιωάννα Παπαντωνίου, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, ιστορικός του ενδύματος και πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, παρουσιάζει μια αναδρομή στην εξέλιξη των γυναικείων και ανδρικών φορεσιών του ελλαδικού χώρου από τον 18ο αιώνα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα.

Κυριακή 25/3 – 6 μ.μ. – 7.30 μ.μ. στο Φάρο

 

Πηγή: athinorama.gr