Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Δημήτριος Τσαμπούλας» του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην κεντρική Συνεδριακή αίθουσα LOBBY του Metropolitan Expo., η Τελετή Βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του Διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» έτους 2019, με χορηγό την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), με θέμα: «Η προοπτική ανάπτυξης Συνδυασμένων Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών της Χώρας – Εμπόδια, Προκλήσεις, Προτάσεις», οι οποίες επελέγησαν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το πρώτο βραβείο για την εκπόνηση της πρώτης καλύτερης εργασίας, αξίας 1.500 Ευρώ, δόθηκε στον κ. Γεώργιο Κασσελούρη, διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, Συγκοινωνιολόγο-Υποψήφιο Διδάκτορα του ΕΜΠ.

Το δεύτερο βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ δόθηκε στην κα. Ολυμπία Αγγέλη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών και

Το τρίτο βραβείο αξίας 500 Ευρώ δόθηκε σε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μέλη, τον κ. Ιωάννη Περβανά, κα Βασιλική Λιούμη και κα Ευαγγελία Κουτσουράδη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και απένειμαν τα βραβεία οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος ΕΕΣΥΜ, Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Αντιπρύτανης ΕΜΠ, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης και Μέλος ΕΕΣΥΜ, Αθανάσιος Μπαλλής, Καθηγητής ΕΜΠ και η Κυρία Νάγια Μήλιου – Τσαμπούλα, σύζυγος του εκλιπόντος Καθηγητού.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αδαμαντιάδης, αφού εξήγησε το πλαίσιο του διαγωνισμού και συνεχάρη του φοιτητές και αποφοίτους των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν για το υψηλό επίπεδο των εργασιών τους, έκανε αναφορά στον Δημήτριο Τσαμπούλα και το έργο του, ως βαθύ γνώστη και πρωτοπόρο των μεταφορών, του οποίου η απουσία έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό και τόνισε πως «με την προώθηση του θεσμού του Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ “Δημήτριος Τσαμπούλας”, και την σημερινή βράβευση των καλύτερων εργασιών, πέρα από την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στον Καθηγητή, Συνεργάτη και Φίλο, στοχεύουμε και στην διάδοση του μηνύματος, πως ναι, στην Ελλάδα σήμερα, η αξία και η συνεισφορά αναγνωρίζεται και τιμάται, καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασίας της αγοράς με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τους νέους επιστήμονες και ερευνητές του χώρου, που  αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας στον τομέα των μεταφορών, αναζητώντας φρέσκες ιδέες, προσεγγίσεις και σκέψεις, παρέχοντας ευκαιρίες στοχευμένης έρευνας, με σκοπό την συμβολή στον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των μεταφορών της χώρας μας».

Στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Απόστολος Κενανίδης, Σεραφείμ Κάπρος και Αθανάσιος Μπαλλής συνεχάρησαν τον ΕΕΣΥΜ και τους διοργανωτές και υποστηριχτές του Βραβείου και του θεσμού, τους φοιτητές για τις εξαιρετικές εργασίες τους, εξήραν το έργο του Δημήτρη Τσαμπούλα και ανέφεραν την σημαντική συμβολή του στην προώθηση κρίσιμων θεμάτων για τις Ελληνικές Μεταφορές αλλά και την ανάπτυξη σχετικών έργων στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο χαιρετισμός της κ. Νάγιας Μήλιου – Τσαμπούλα, η οποία έκανε μνεία στην ξεχωριστή προσωπικότητα, το έργο, και το όραμα του Καθηγητή για τους νέους επιστήμονες, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας.

Μετά την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της πρώτης καλύτερης εργασίας από τον κ. Γεώργιο Κασσελούρη και έγινε η επίσημη ανακοίνωση του θέματος του 4ου Διαγωνισμού για το έτος 2020  από τον Πρόεδρο του ΕΕΣΥΜ εκ μέρους των συνδιοργανωτών του Βραβείου, το οποίο ορίστηκε «Η ψηφιοποίηση των Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών της χώρας και ο ρόλος φορέων σαν τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ και την ΟΦΑΕ – Οφέλη, Προκλήσεις, Προτάσεις».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Lori  Tavasszy, Καθηγητής Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics, Delft University of Technology Ολλανδίας (TU Delft), Ralf-Charley Schultze, Πρόεδρος, International Union for Road – Rail Combined Transport (UIRR), Pablo Hoya Πρόεδρος, European Network of Freight Villages (Europlatforms), Καθηγητές Πανεπιστημίων, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοί Οργανισμών Λιμένων, εκπρόσωποι Ελληνικών Επιμελητηρίων, Επιχειρήσεων, Φορέων και Προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής, μέλη των Επιμελητηρίων και του ΕΕΣΥΜ καθώς και μέλη της Οικογένειας Δημητρίου Τσαμπούλα και των οικογενειών των βραβευθέντων.

Το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» θεσπίστηκε στη μνήμη του εκλιπόντα Καθηγητή του Ε.Μ.Π. στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και στενού συνεργάτη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και των Ελληνικών Επιμελητηρίων, Δημητρίου Τσαμπούλα, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και Ελληνικά Επιμελητήρια και φορείς Μέλη και συνεργάτες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, ο δε διαγωνισμός γίνεται σε Πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν Τομέα – Κατεύθυνση Μεταφορών ή Ναυτιλίας.

Η εκδήλωση ήταν μία διοργάνωση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Delft Ολλανδίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KΕΕΕ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών καθώς και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και φιλοξένησε η o.mind Creatives, το περιοδικό Supply Chain & Logistics magazine στο πλαίσιο της  7ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2019» με χορηγούς τον ΟΛ. Πατρών, την επιχείρηση Δημήτρης Προβιάς, την Autoexperience και την Δανός Ναυτιλιακή.