Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα”

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης Στην Ελευσίνα”, που διοργανώνουν ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και ο Σύνδεσμος Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας, στις 7 Ιουλίου 2021, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τους Λιμενεργάτες.

Εκτίθενται σπάνιες φωτογραφίες από τα ιστορικά αρχεία των Βαγγέλη Τσάκου, οικογένειας Ι. Καλομενίδη “Ελευσινιακή Κληρονομιά”, Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Ομάδας “Η Γωνιά της Παλιάς Ελευσίνας μας”, Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας “Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος”, Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας.

 Το φωτογραφικό υλικό συγκεντρώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, που απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς την τοπική κοινωνία, ιδιώτες, συλλόγους και φορείς της Ελευσίνας να διαθέσουν παλιές φωτογραφίες, προκειμένου να εκτεθούν στο πλαίσιο της Έκθεσης. 

    Η Έκθεση φιλοξενείται στο ανακαινισμένο κτήριο του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, στην προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης, στην παραλία της Ελευσίνας και θα είναι επισκέψιμη, την Τετάρτη 7/7, από το απόγευμα ώρα 19:30 και έως 22:30 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη), με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων λόγω COVID. Ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο του κτηρίου θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη βίντεο με τις φωτογραφίες της Έκθεσης σε μουσική Βασίλη Τσιτσάνη ενώ θα ακολουθήσει Γιορτή για μικρούς και μεγάλους από τον Σύνδεσμο Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας.

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια τους στη συλλογή του αρχειακού φωτογραφικού υλικού τους κ.κ. Βαγγέλη Λίγγο, Ευαγγελία Νοδάρα, Θεόδωρο Κουνελέ, Γεωργία Γιαγτζόγλου-Αντωνιάδη, Χρήστο Κατσογιάννη.

Η Έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του ερευνητή της Ελευσινιακής Κληρονομιάς Γιάννη Καλομενίδη.