Τον Σεπτέμβριο θα διορθωθούν τα λάθη στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ενεργοποιηθεί κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης κατά των ελεύθερων επαγγελματιών που καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά των 168 ευρώ, σε περίπτωση που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές, λόγω των λανθασμένων ειδοποιητηρίων, έδωσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες ο κ. Πετρόπουλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο του ΒΕΑ Παύλο Ραβάνη, σημείωσε ότι είναι ήδη σε ισχύ εγκύκλιος που προβλέπει ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εφόσον καταβάλλουν κάθε μήνα τα ελάχιστα ασφάλιστρα που τους αναλογούν.
Όσον αφορά τη διόρθωση των λανθασμένων εισφορών στα ειδοποιητήρια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διευκρινίστηκε ότι αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων.
Πηγή: newsbeast.gr