Τον πρώτο αυτόματο απινιδωτή απέκτησε το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά – Προσφορά του Katradis Group

Το Κεντρικό λιμάνι του Πειραιά από το οποίο διέρχονται κατά μέσο όρο 80.000 – 100.000 άτομα καθημερινά, απέκτησε επιτέλους Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή ο οποίος σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να αποβεί σωτήριος για τη ζωή ενός επιβάτη ή εργαζόμενου της περιοχής που θα υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Η παράδοση του πολύτιμου μηχανήματος έγινε με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διατυπώσεων και πλέον είναι εγκατεστημένο στα Γραφεία του 1ου Λιμενικού Τμήματος Πειραιά (Ακτή Τζελέπη) στην πύλη Ε7, μπροστά στην αποβάθρα που φεύγουν τα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δεν διέθετε απινιδωτή, όσο κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται παράδοξο. Μάλιστα δεν υπήρχε ούτε καν σε ολόκληρη την πόλη του Πειραιά απινιδωτής, καθώς σύμφωνα με τον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών, ο πλησιέστερος βρισκόταν στη Δραπετσώνα (στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Ι. Βάζος») που κι αυτός όμως είναι διαθέσιμος καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 22:00, όλους τους μήνες εκτός… του Αυγούστου, τον μήνα δηλαδή που καταγράφεται η περισσότερη ακτοπλοϊκή κίνηση του έτους και προφανώς είναι περισσότερο αναγκαίος.

Το γεγονός αυτό ήταν εις γνώσιν της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης – Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας» που αφού προσέφερε στα στελέχη του 1ου Λιμενικού Σταθμού Πειραιά δωρεάν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών – Βασικής Υποστήριξης Ζωής – χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, όπως κάνει πάντα στο πλαίσιο του εθελοντισμού, φρόντισε να βρει και χορηγία για την αγορά ενός αυτόματου απινιδωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω στελέχη έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με την εκμάθηση του χειρισμού του απινιδωτή και γενικότερα στη γνώση των πρώτων βοηθειών.

Η Πρόεδρος της Ε.Ο.Α. Ευαγγελία Γκόβα μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της εθελοντικής ομάδας Παναγιώτη Χατζημαλλή ήρθαν σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας σχοινιών ναυτιλίας Katradis Group Νίκο Κατράδη, ο οποίος πρόσφερε το απαιτούμενο ποσό. Στην τελετή παραλαβής του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, τον οποίο παρέλαβε ο Διοικητής του 1ου Λιμενικού Τμήματος, αντιπλοίαρχος Αριστοτέλης Γιαννιώτης, παρέστησαν ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοιαρχος σπυρίδων Ευαγγελιδης, καθώς επίσης και ο υποναύαρχος Νικόλαος Πολέμης ως εκπρόσωπος του  αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.