Τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρ. Δρακόπουλο παρασημοφόρησε ο ΠτΔ

Στην ιδιαίτερη προσφορά και συμβολή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε μια περίοδο, κατά την οποία η ελληνική κοινωνία βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία έχει θίξει τις βάσεις του κοινωνικού κράτους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παρασημοφόρηση, με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλου σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκτείνεται σε δυο πεδία. Το πρώτο είναι ο πολιτισμός που αποτελεί τη βάση της ιστορίας μας και της κληρονομιάς μας και το δεύτερο αφορά τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατά συνέπεια του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την τεράστια συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υπό την ηγεσία του κ. Δρακόπουλου συνεχίζει την παράδοση των εθνικών ευεργετών και ευχήθηκε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους. Όπως σημείωσε, το παράδειγμα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μας θυμίζει ότι εθνικοί ευεργέτες υπήρξαν εκείνοι οι οποίοι συνέδεσαν τις δωρεές τους με κρίσιμες στιγμές της πορείας του νεότερου ελληνικού κράτους.

Από την πλευρά του ο κ. Δρακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξαιρετική τιμή επικαλέστηκε τα λόγια του Τζον Κένεντι: «Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου», υπογραμμίζοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να κινούμαστε με οδηγό αυτά τα λόγια.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιβραβεύει τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού μέσα από τις δωρεές του και πρόσθεσε ότι πρόκειται για στοιχεία που θέλουμε να μεταγγίζουμε με το έργο μας και προς τις επόμενες γενεές.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι την υπέρτατη αυτή τιμή που του αποδίδεται θέλει να την μοιραστεί με όλους εκείνους τους ανθρώπους που με πίστη, επιμονή και αυταπάρνηση υπερβαίνουν εαυτούς για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στον διπλανό τους, να αφυπνίσουν, να ενεργοποιήσουν, να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ