Τελετή Απονομής Πτυχίων σε Στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ του 5ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ. (Σ.ΔΙ.Ν.Λ.Σ.)

Πραγματοποιήθηκε χθες , στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιου-Χαράλαμπου Καλαματιανού, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιου, του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή κ. Νικόπουλου Ευτύχιου, της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά κας Τζίβα Ειρήνης, η τελετή απονομής πτυχίων σε αποφοιτούντα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του 5ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ. (Σ.ΔΙ.Ν.Λ.Σ.), το οποίο διοργανώθηκε με μέριμνα και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου.
Ο κ. Σαντορινιός, συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που με επιτυχία ολοκλήρωσαν τη μετεκπαίδευσή τους στις σύγχρονες μεθόδους δίωξης της εμπορίας ναρκωτικών. ”Ελπίζω, είπε απευθυνόμενος στους διπλωματούχους, να συνεισφέρετε επάξια και εσείς με τη σειρά σας στις μεγάλες επιτυχίες που έχει καταγράψει το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενάντια στα κυκλώματα διακίνησης των ναρκωτικών και κατά του λαθρεμπορίου.
Η αναγνώριση, της επιχειρησιακής ικανότητας των στελεχών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. είναι πανθομολογούμενη. Πρόσφατα, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός της χώρας, από αυτό εδώ το βήμα εξήρε τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στην έρευνα, τη διάσωση και την ασφάλεια, γεγονός που αποτέλεσε την ύψιστη τιμή για το Σώμα.
Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχαρίστησε για το έργο τους τον Αρχηγό Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Ράπτη Σταμάτιο και το επιχειρησιακό δυναμικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή κ. Νικόπουλο Ευτύχιο και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κα Τζίβα Ειρήνη για τα σεμινάρια που παρείχαν σε αυτό το πρόγραμμα.
Ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος στο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:
”Το σχολείο παρείχε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και των Περιφερειακών Ομάδων του Πειραιά, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, σε θέματα δίωξης, διακίνησης, εμπορίας, χρήσης ναρκωτικών και οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με αυτά. Οι Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών αποτελούν σήμερα τις πλέον εξειδικευμένες και καταρτισμένες ομάδες που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό Σώμα, για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Οι επιμέρους θεματικές ενότητες και οι υπηρεσιακές τακτικές που διδάχθηκαν στο σχολείο, προσέφεραν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν ουσιώδεις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων που πρόκειται να αναλάβουν. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των πρόσφατων επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος και συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος, αποσπώντας τα εύσημα της κοινής γνώμης εντός και εκτός συνόρων. Επιπροσθέτως, θέλω να αναφέρω ότι σχεδιάζεται η σύσταση νέων Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών ανά την επικράτεια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία παραλαβής οκτώ (08) αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και οχημάτων μεταφοράς τους. Ευχαριστώ τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σχολείου και διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά σας αυτή. Επίσης ευχαριστώ τον κύριο Εφέτη Ανακριτή, την κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά για την τιμή που μας έκαναν να διδάξουν στο σχολείο αυτό και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτά που μας δίδαξαν θα κοιτάξουμε να τα εφαρμόσουμε στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.