Συνδυασμένες μεταφορές: Ενεργό το τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι

« Πράσινο φώς άναψε» η παράδοση επίσημα στην κυκλοφορία των τραίνων η απόδοση του τμήματος Τιθορέας- Λιανοκλαδίου από την ΕΡΓΟΣΕ η οποία συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όχι μόνο τα έργα του άξονα Πάτρα –Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, αλλά και το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου που προβλέπεται στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό σχεδιασμό.
Το τμήμα που παραδόθηκε είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς η νέα χάραξη που διέρχεται από την νέα δίδυμη σήραγγα στο Καλλίδρομο, μήκους 9 χιλιομέτρων και είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδος και των Βαλκανίων, μειώνει σημαντικά τη διαδρομή Πειραιά- Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι στον άξονα αυτό αναμένεται να δραστηριοποιηθούν ήδη τρία επιχειρηματικά σχήματα τα οποία θα δρομολογήσουν εμπορικούς συρμούς συνδέοντας τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο. Ουσιαστικά η ανανέωση του σιδηροδρομικού άξονα προσθέτει «ένα βήμα» στο δρόμο για την «κατάκτηση» της ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών καθ όλο το μήκος του αλλά και των logistics.