Συνέδριο του τουριστικού οργανισμού TUI στη Ρόδο, από 25/4 έως 27/4

Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό TUI, συνδιοργανώνει στη Ρόδο, από 25 έως 27 Απριλίου 2018, το παγκόσμιο συνέδριο όλων των αεροπορικών εταιριών του ομίλου της TUI.
Στο συνέδριο θα παρευρεθούν ανώτατα στελέχη από όλες τις εταιρίες του ομίλου, καθώς και από ομίλους και φορείς που σχετίζονται με τη διαχείριση των αεροδρομίων, όπως η ΥΠΑ, οι εταιρίες διαχείρισης εδάφους και η Fraport.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με την παρουσία φορέων που θέτουν τη στρατηγική για τον ροδιακό τουρισμό, με τη διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου αλλά και με τη συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Επιπροσθέτως προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, θα παραστούν εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών Κω και Ηρακλείου.
Στόχος  του συνεδρίου είναι  να καταλήξει στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ όλων των φορέων, εντασσόμενο και στην ευρύτερη εθνική στρατηγική «Greece-365», με τη Ρόδο, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε και η υπουργός Τουρισμού από το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, να είναι από τους προορισμούς στους οποίους πιλοτικά θα εφαρμοστούν οι πολιτικές για τη δημιουργία μιας συνεχούς τουριστικής περιόδου 365 ημερών.
Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι άνθρωποι που εμπλέκονται με τις τουριστικές αεροπορικές μεταφορές από όλες τις δυνατές πλευρές, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τους τουριστικούς ομίλους και τις ιδιωτικές εταιρίες, τους θεσμικούς φορείς που διαχειρίζονται τις αερομεταφορές, όσο και την κεντρική και τοπική πολιτική ηγεσία. Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται στη Ρόδο, κάτι που αποδεικνύει και τη θέση που δίκαια κατέχει το νησί στο διεθνή τουριστικό χάρτη, και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αναβαθμίσουν τον Τουρισμό στο νησί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ