Συμμετοχή ΟΜΥΛΕ στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς εξέδωσε η ΟΜΥΛΕ στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
Για άλλη μια Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της χώρας μας, συνεχίζουν να σηκώνουν τα δυσβάσταχτα βάρη που οι κυβερνήσεις φόρτωσαν και συνεχίζουν να φορτώνουν στις πλάτες τους.
Το βιοτικό επίπεδο έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο που δεν ταιριάζει σε χώρα της Ευρώπης και δεν αφήνει περιθώρια για αξιοπρεπή διαβίωση.
Οι φόροι όλο και αυξάνονται, η ανεργία παραμένει σε δραματικά ύψη και η μετανάστευση κυρίως των νέων και μορφωμένων «καταντά» η μόνη «λύση».
Από την άλλη οι συντάξεις σταδιακά εκμηδενίζονται, οι εισφορές αυξάνονται, αλλά παρ’ όλα αυτά το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν φαίνεται να ανακάμπτει, αλλά αντίθετα συνεχίζεται η αποδόμηση του.
Στο χώρο των λιμανιών όπως και στους άλλους καίριους τομείς της οικονομίας μας, όπως η ενέργεια, οι επικοινωνίες, οι μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και των εργατικών κατακτήσεων και την περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών μας.
Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς οι εργαζόμενοι ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στην κατακρήμνιση των δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Άμεση κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους.
• Μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
• Διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε:

• Για λιμάνια Δημόσιου χαρακτήρα.
• Σταθερές και ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις.
• Ελεύθερες και χωρίς μνημονιακούς περιορισμούς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.