Στις 3 Ιουλίου το InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα

Στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ετήσιο Forum 2018 «InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα», στο ξενοδοχείο Hilton Athens, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και των επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που υλοποιεί από φέτος η εταιρεία PUBLIC AFFAIRS & NETWORKS, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του International MBA, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στόχος της διοργάνωσης του φόρουμ είναι η βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου και η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για τις άμεσες ξένες επενδύσεις.
Παράλληλα με το Forum, κάθε χρόνο, θα συντάσσεται και θα δημοσιοποιείται η «Πρωτοβουλία για τις Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα». Το κείμενο, που θα τροφοδοτείται με τις θέσεις και προτάσεις των ξένων εταιρειών, θα παρουσιάζεται και θα συζητείται κατά το ετήσιο forum«InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα». Την επιστημονική εποπτεία έχει ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Παγουλάτος.
Επίσης, κάθε χρόνο και πριν από το ετήσιο Forum, θα πραγματοποιείται έρευνα, στην οποία θα αποτυπώνονται οι στάσεις και απόψεις των στελεχών των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα για τα υπό συζήτηση θέματα. Η έρευνα θα παρουσιάζεται και θα συζητείται στο ετήσιο forum.
O ιδρυτής του «InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα», κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα οφείλει και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει προορισμό ξένων άμεσων επενδύσεων. Eφέτος, θα τεθούν τα θεμέλια, ώστε κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται αυτό το forum, με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών εκπροσώπων της χώρας και των επικεφαλής των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα. Σε ένα διάλογο καλοπροαίρετο, χωρίς ανούσιες ωραιοποιήσεις και, κυρίως, με θέσεις και προτάσεις ένθεν κακείθεν, για να πάει η Ελλάδα μπροστά και μακριά».
Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Παγουλάτος, ανέφερε: «Μια ισχυρή παρουσία διεθνών επιχειρήσεων είναι αναγκαία για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το κενό της αποεπένδυσης που άφησε πίσω της η κρίση, να εισαγάγει τεχνογνωσία, να ανέβει την κλίμακα της τεχνολογικής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, να αυξήσει την παραγωγικότητα, το δυνητικό προϊόν και τα εισοδήματα, και να ενσωματώσει καλύτερα την οικονομία στις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής».
Το 1ο Forum 2018 «InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζεται επικοινωνιακά και οργανωτικά από την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Touchpoint Strategies, εταιρεία μέλος του Ομίλου Ogilvy Greece.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ