Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το νέο έργο του Άκραμ Καν «Xenos»

Σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά και για τελευταία φορά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους χορευτές και χορογράφους στον κόσμο να χορεύει σε μεγάλης διάρκειας παραγωγή.

O Άκραμ Καν επέλεξε την ελληνική λέξη «ξένος» για το νέο του σόλο «XENOS» και θα δώσει 6 sold-out παραστάσεις στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από 21 έως 27 Φεβρουαρίου. Μαζί με τους συνεργάτες του αντλούν υλικό από τα γεγονότα του 20ού αιώνα, φέρνοντας στην επιφάνεια τις εμπειρίες των αποικιακών στρατευμάτων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κινητικό λεξιλόγιο του Άκραμ Καν ισορροπεί μεταξύ του κλασικού κατάκ και του σύγχρονου χορού. Ο XENOS βρίσκεται στο όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παρελθόντος και παρόντος, μυθολογίας και τεχνολογίας, εκεί όπου η ανθρωπότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε απορία και σύγχυση.

Ο Άκραμ Καν έχει συνεργαστεί για το έργο αυτό με μια δημιουργική ομάδα πολλών αστέρων: με τη δραματουργό Ruth Little και τον καταξιωμένο Καναδό θεατρικό συγγραφέα Jordan Tannahill, τη Γερμανίδα σκηνογράφο Mirella Weingarten, τον βραβευμένο σχεδιαστή φωτισμών Michael Hulls, την ενδυματολόγο Kimie Nakano και τον συνθέτη Vincenzo Lamagna. Ο Άκραμ Καν θα μοιραστεί τη σκηνή με πέντε διεθνούς φήμης μουσικούς: τον περκασιονίστα B C Manjunath, τον βοκαλίστα Aditya Prakash, την μπασίστρια Nina Harries, τον βιολονίστα Andrew Maddick και τη σαξοφωνίστρια Tamar Osborn.

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Κεντρική Σκηνή: Συγγρού 107. 21 – 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:30 (εκτός από 24 Φεβρουαρίου). Εισιτήρια: Κανονικό: 7, 15, 25, 30, 36 € Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 20, 24, 29 € Παρέα 10+ άτομα: 11, 18, 21, 25 € Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €. Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr.

 

Πηγή: clickatlife.gr