Σε εκδήλωση του Propeller Club ευοίωνες προοπτικές για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα «βλέπει» ο Τζ. Πάιατ

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα μετά την παρουσίαση βίντεο για τη δύναμη των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το Propeller Club στο πλαίσιο εκδήλωσής του υπενθύμισε δια του προέδρου του κ. Γ. Ξηραδάκη την συνεισφορά του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα στην κοινωνική του προσφορά αλλά και στην προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ναυτιλίας της χώρας.

 Η εκδήλωση αποτέλεσε την αφορμή για τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Τζ Πάιατ, στο χαιρετισμό του,  να αναφερθεί στους στενούς, όπως τους χαρακτήρισε, δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ την τελευταία διετία σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί την βάση και για περαιτέρω αμερικανικές επενδύσεις ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας  του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο πέρα. Ο κ. Πάιατ έκανε λόγο για θετικό επενδυτικό κλίμα αναφερόμενος στους τομείς των ναυπηγείων αλλά και της ενέργειας με την μεταφορά υγροποιημένων αερίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Propeller Club, Γιώργος Ξηραδάκης με επίκεντρο το D.N.A. στο χαιρετισμό του, μετά από την προβολή μικρού μήκους ταινιών αφιερωμένων στο Propeller Club υπενθύμισε την συνεισφορά του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα εστιάζοντας στην κοινωνική του προσφορά αλλά και στην προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ναυτιλίας της χώρας.

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, όπως προαναφέρθηκε , βραβεύτηκαν στο πρόσωπο της προέδρου Μαριάνας Μόσχου η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) η οποία από το 1937, με 244 άτομα, εξειδικευμένο διεπιστημονικό προσωπικό και 6 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, προσπαθεί σε καθημερινή βάση να συνδυάζει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης υψηλού επιπέδου, σε ένα ασφαλές και οικείο περιβάλλον για βρέφη, παιδιά και ενήλικες καθώς επίσης και «το Χαμόγελο του Παιδιού» το βραβείο του οποίου παρέλαβε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Ακολούθησαν η απονομή  υποτροφιών από την διοίκηση του Propeller Club. Ειδικότερα απονεμήθηκαν η υποτροφία του Ιδρύματος Μαρίας Π. Τσάκου στην Ευαγγελία Τσουρή ως καλύτερη μαθήτρια  του Λιβάνειου Λυκείου των Καρδάμυλων Χίου , οι υποτροφίες του Propeller Club στον Ahmed Imptisam ως καλύτερου απόφοιτου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στην Αικατερίνη Γιαννιώτη  ως καλύτερη απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Παυλίνα Καρυτινού και στον Σπύρο Παναγιωταρά ως καλύτεροι φοιτητές του American College of Greece . Επίσης απονέμηθηκε υποτροφία του Propeller Club στο Cpt.  Ιάκωβο Ναυπλιώτη ως καλύτερο απόφοιτο από την Ακαδημία Εμπορικής Ναυτιλίας του Ασπροπύργου και ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές του Propeller Club στις υποτροφίες του FULBRIGHT FOUNDATION και American Farm School όπως επίσης οι υποτροφίες ALBA Scholarships που απονεμήθηκαν στον Νικόλαο Μουσουρούλη (100%) και στους Ελένη Βαμβακινού, Αντώνιο Χατζάρα, Ελευθερία Κυριαζή, Στέφανο Φλωράκη και Μάριο  Λιανό (30%)