Σε απεργιακούς ρυθμούς οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA

Σε απεργιακούς ρυθμούς βρίσκονται από χθες το βράδυ οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA ύστερα από απόφαση των λιμενεργατών μελών της ΕΝΕΔΕΠ εξ αφορμής ατυχήματος που συνέβη στις εγκαταστάσεις της PCT SA με αποτέλεσμα τον τραυματισμό λιμενεργάτη. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η DPort θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της κινητοποίησης η οποία όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΝΕΔΕΠ θα συνεχίσει μέχρι της υπογραφής ΣΣΕ και της ικανοποίησης του συνόλου των αιτημάτων που έχει θέσει. Η γνωστοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης αποτέλεσε την αφορμή για προβληματισμό των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων οι οποίοι και παρακολουθούν τις εξελίξεις αναμένοντας την παρέμβαση της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως και του ΥΝΝΠ. Να σημειωθεί ότι χθες προ της κήρυξης της κινητοποίησης η Δ.Ν.Ε. με ανακοίνωσή της ανέφερε τα ακόλουθα: Αναφερόμενοι στο σημερινό τραυματισμό Λιμενεργάτη επί πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, παραβεβλημένου στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, η Διεθνής Ναυτική Ένωση εκφράζει τις ειλικρινείς ευχές σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των Μελών της προς τον άτυχο Εργαζόμενο για την ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Λαμβάνοντας υπόψη πως -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου διενεργεί επίσημη προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο εν λόγω ατύχημα, η Διεθνής Ναυτική Ένωση θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμία δικαιολογία συσχέτισης και εκμετάλλευσης του ατυχούς αυτού συμβάντος, στο πλαίσιο οποιουδήποτε μικροκομματικού τακτικισμού ή/και συντεχνιακού ακτιβισμού.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση έχει κατ΄επανάληψη επισημάνει πως η απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων του Πειραιώς οφείλει να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, στοχεύοντας στην προστασία της Ελληνικής Οικονομίας, της εθνικής εφοδιαστικής αλυσίδας και της εγχώριας αγοράς.

Με τον προσήκοντα σεβασμό στο -προς διαλεύκανση των συνθηκών- ατυχές συμβάν του τραυματισμού του Λιμενεργάτη, η Διεθνής Ναυτική Ένωση υπογραμμίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του εμπορικού λιμένος θα δημιουργήσει μία ΜΗ διαχειρίσιμη συμφόρηση πλοίων και έναν ανεξέλεγκτο εγκλωβισμό -εισαγόμενων και προς εξαγωγή- φορτίων, προκαλώντας αφόρητες πιέσεις στην εγχώρια αγορά και συνθήκες ασφυξίας στην εθνική εξαγωγική δραστηριότητα.

Υπό των φως των ανωτέρω, απευθύνουμε έκκληση να πρυτανεύσουν η λογική, η ψυχραιμία και εν τέλει η ευνομία».