Προοπτική συνεργασίας σε ναυτιλία και μεταφορές «βλέπουν» Ελλάδα-Βραζιλία

Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Βραζιλίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα, Cesario Melantonio Neto, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως οι προοπτικές συνεργασίας, τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και στους κλάδους της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην υπό διαπραγμάτευση εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μercosur, η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση για τη ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βραζιλίας.

Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης ανανέωσε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για συμμετοχή της χώρας στην τράπεζα των BRICS, όταν υπάρξει διεύρυνση των μελών της.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, τέλος, για τις διεργασίες ίδρυσης της ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, διαπιστώνοντας δυνατότητα άντλησης καλών πρακτικών από την εμπειρία της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Βραζιλίας (BNDES) και συνεργασίας μαζί της.

Πηγή: metaforespress.gr