Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γ.σ. της HELMEPA

Πραγματοποιήθηκε η 36η Γενική Συνέλευση των Μελών της HELMEPA, όπως ορίζει το Καταστατικό της Ένωσης. Τη Συνέλευση, στην οποία προήδρευσε ο Δρ Γ. Γράτσος, με Γραμματείς την κα Β. Καλλιπολίτου της Tsakos Columbia Shipmanagement (TCM) S.A. και τον κ. Κ. Πιπέρα της Chartworld Shipping Corporation, φιλοξένησε η εταιρεία CERES στο κτίριο τους, στον Πειραιά.
Η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα του 2017, τα οποία παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής, κ. Δ. Κ. Μητσάτσος. Ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ν. Μπαφαλούκος περιέγραψε τη γενική οικονομική λειτουργία στο έτος που πέρασε, ενώ οι Ελεγκτές, Moore Stephens S.A., παρουσίασαν την έκθεσή τους. Η Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την οικονομική λειτουργία του 2017, απάλλαξε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές από κάθε διαχειριστική ευθύνη για το 2017 και εξέλεξε τους Moore Stephens S.A. για το 2018.
Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία που ανέδειξε τα ακόλουθα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αλφαβητική σειρά:
– Γράτσος Γεώργιος
– Δαλακούρας Μιχαήλ
– Ζαχαριάδης Παναγιώτης
– Καραγεωργίου Γεώργιος
– Λαδάς Ηλίας
– Λω Αικατερίνη
– Ματθαίου Δημήτριος
– Μπαφαλούκος Νικόλαος
– Μπέης Αθανάσιος
– Νταϊφά Ειρήνη
– Ξυλάς Ιωάννης
– Παληού Σεμίραμις
– Πίττας Αριστείδης
– Χανδρή Μαριέττα – Αντωνία, και
– Χαλάς Ιωάννης, μόνιμο Μέλος του ΔΣ ως Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

Αναπληρωματικά Μέλη είναι οι εξής:
– Ανδρέου Γαβριήλ
– Αυλωνίτης Ευάγγελος
– Βλάχος Σπυρίδων
– Δημητρίου Κωνσταντίνος
– Παφλιώτης Θεόφιλος
Οι εκλεγέντες θα συνέλθουν την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να συσταθεί ως Σώμα κατά το Καταστατικό.