Περνά στην κοινοπραξία «DIEP GmΒH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd» ο ΟΛΘ

Πέρας σεναρίων σήμανε η καταβολή νωρίτερα σήμερα από την κοινοπραξία «DIEP GmΒH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd» του τιμήματος για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτή. Αύριο πρωί θα γίνει η διαδικασία εκλογής του νέου διοικητικού συμβουλίου του οποίου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Σ. Θεοφάνης ο οποίος και διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία καθώς και στο παρελθόν είχε χρηματίσει στην ίδια θέση.
Να σημειωθεί ότι τα σενάρια είχαν πυροδοτηθεί εξ αιτίας της αίτησης που είχε κατατεθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ για παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 26 τρέχοντος από την κοινοπραξία για την καταβολή των χρημάτων ,ενώ μερικά εξ αυτών είχαν εμπλέξει ακόμη και τον Ι. Σαββίδη, τις σχέσεις του με την κυβέρνηση αλλά και το γενικότερο οικονομικό σκηνικό.
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού κλείνει οριστικά γεγονός που πλέον θέτει σε «κίνηση» το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει στην επόμενη φάση παραχωρήσεων αρχής γενομένης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου θα παραχωρηθούν οι εμπορικές του δραστηριότητες.