Περιηγήσεις στην Ελλάδα με μια Μούσα

Ζήσε τη γειτονιά μαζί με τα παιδιά… στο κέντρο της Αθήνας

Με την Clio Muse Έλληνες και ξένοι μπορούν να ξεναγηθούν στην πόλη, τα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού της Ελλάδας και όχι μόνο

Περιηγηθείτε τον «Κήπο της Βασίλισσας» μαζί με τα παιδιά εξερευνώντας το ρόλο των καμελιών και άλλων μυστικών του.

Ανακαλύψτε τους γαστρονομικούς θησαυρούς του Κολωνακίου πίνοντας ένα «τσάι με τον Προύστ».

Περπατήστε το κέντρο της Αθήνας «θρηνώντας» τις ανεκπλήρωτες ερωτικές ιστορίες της πόλης, όπως του Λόρδου Βύρωνα και της Τερέζας Μακρή, του Μιμίκου και της Μαίρης…

Η Clio Muse είναι μία πλατφόρμα θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών ξεναγήσεων. Από τη μία, διαπιστευμένοι ξεναγοί και επαγγελματίες στο χώρο του Πολιτισμού και του Τουρισμού μπορούν να δημοσιεύσουν μια ξενάγηση στην εφαρμογή Clio Muse, ενώ από την άλλη, επισκέπτες και ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να απολαύσουν έναν εικονικό «ξεναγό» για περιπάτους στην πόλη, μουσεία, πολιτιστικά δρώμενα και εκθεσιακούς χώρους στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Κινέζικα. Οι ξεναγήσεις αφορούν θέματα αρχιτεκτονικής, γαστρονομίας, προφορικής ιστορίας, μυθολογίας, φυσικού ενδιαφέροντος και άλλα, που συνδέουν την ιστορία με το σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Κάθε σημείο ενδιαφέροντος παρουσιάζεται μέσα από πολλαπλές σύντομες ιστορίες, που έχουν χιουμοριστικό ή ιστορικό χαρακτήρα.

Η ιδρυτική ομάδα της Clio Muse βρέθηκε τυχαία σε σεμινάριο νεανικής επιχειρηματικότητας τον Οκτώβρη του 2012. Εκεί ο Ανδρέας, ως φοιτητής Συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μιας πλατφόρμας δικτύωσης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Δάφνη, φοιτήτρια στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, και ο Γιάννης, φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός και τεχνολογίας υπολογιστών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδα με τον Ανδρέα και έτσι γεννήθηκε η Clio Muse για να συνδέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς με το κοινό τους.

Η εταιρία έχει διακριθεί 10 φορές σε παγκόσμιο επίπεδο για την μεθοδολογία αφήγησης ιστοριών και την προώθηση πολιτιστικού περιεχομένου καθώς και για το επιχειρηματικό της μοντέλο. Έχει επιμεληθεί και φιλοξενήσει περισσότερες από 60 θεματικές ξεναγήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία και ΗΠΑ και σύντομα και στην Βραζιλία και το πολιτιστικό περιεχόμενο προβάλλεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Επιπλέον σημαντικοί φορείς με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι:  Horizon 2020, Salone dell’Arte e del Restauro di Firenze, Athens Biennale, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Art-Athina, Δήμος Αθηναίων, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή, Μορφωτικό Ίδρυμα Eθνικής Tραπέζης και Πρεσβείες.

 

Info

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές. Περισσότερα θα δείτε στην ιστοσελίδα cliomusetours.com, αναλυτικά οι ξεναγήσεις cliomusetours.com/all-tours/ κι ένα παράδειγμα θα διαβάσετε εδώ: cliomusetours.com/tours/love-chimera-four-athenian-stories/.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.

Πηγή: protothema.gr