Ο νέος εκθεσιακός χώρος της BMW στο Μόναχο

Το M8 Gran Coupe της BMW «φέρνει στο νου τις χρωματικές διαβαθμίσεις του μυστηριακού και ποιητικού Βόρειου Σέλας», σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ισπανίδα σχεδιάστρια Πατρίσια Ουρκιόλα (Patricia Urquiola) εμπνεύστηκε από τα χρώματα του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει το καινούργιο πάτωμα στον εκθεσιακό χώρο BMW Welt.

Η Ουρκιόλα είχε ως σημείο εκκίνησης τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου που είχε τραβήξει η αυτοκινητοβιομηχανία με φόντο μια λαμπυρίζουσα πράσινη παγωμένη λίμνη και, όπως σημειώνει η BMW, «χρησιμοποίησε την επιφάνεια που δημιούργησε για να μεταφράσει, ενστικτωδώς, τη φαινομενικά θρυμματισμένη επιφάνεια του πάγου, το πράσινο χρώμα -που μοιάζει να αλλάζει τόνο ανάλογα με το διαφορετικό φως – και το Πολικό Σέλας».

Το με εμβαδόν 322 τετραγωνικά μέτρα πάτωμα σχεδιάστηκε από την Ουρκιόλα και κατασκευάστηκε από την εξειδικευμένη στην κατασκευή πατωμάτων εταιρεία Aectual, η οποία χρησιμοποιεί ρομποτική τεχνολογία για να παράξει από τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα πλαίσιο ύψους ολίγων εκατοστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ