Ξεκίνησε σήμερα ο Διάπλους του Απόλλωνα από την +πλευση στα ακριτικά ελληνικά νησιά

Ξεκίνησε σήμερα το ετήσιο Διάπλου της +πλευση στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά. Ο Διάπλους θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου και θα επισκεφτεί κατά σειρά τα νησιά Κίμωλος, Σίκινος, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκοί.
Όπως κάθε χρόνο, θα προσφέρει στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, έργα υποδομής στις τοπικές κοινότητες, ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία, καθώς και σειρά εκδηλώσεων ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Με τον πέμπτο Διάπλου της, που ονομάζεται Διάπλους του Απόλλωνα, η +πλευση συνεχίζει και φέτος να προσφέρει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών και έργων στα πιο μικρά από τα ελληνικά νησιά. Ήδη έχει επισκεφτεί με τα ιδιόκτητα φουσκωτά των μελών της 20 νησιά, διανύοντας πάνω από 2.000 ναυτικά μίλια, εξετάζοντας πάνω από 3.000 άτομα, κάνοντας πάνω από 1.000 αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζοντας ακόμη και το 100% του πραγματικού πληθυσμού.
Έχει δημιουργήσει στα νησιά αυτά υποδομές κάθε είδους, από μεγάλα πολιτιστικά κέντρα και μονάδες αφαλάτωσης που καλύπτουν ολόκληρο νησί, μέχρι οδοντιατρεία, σύγχρονα πολυγήπεδα, πλωτές προβλήτες, παιδικές χαρές, ενώ έχει δωρίσει υπερσύγχρονα οχήματα μεταφοράς ασθενών και απορριμματοφόρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ