Ν. Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο και αποστολή, στο μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας, το Μobile World Congress 2018, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Η συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia. To σύνθημα στο περίπτερο της ελληνικής αποστολής θα είναι το «Greece Scales Up», με το οποίο θέλει να δείξει πως η χώρα αναπτύσσεται στο στρατηγικό κομμάτι της ευρύτερης ψηφιοποίησης της οικονομίας και της διάδοσης της τεχνολογίας.
Στην σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο υπουργός Νίκος Παππάς, τόνισε πως ο σκοπός της συμμετοχής της Ελλάδας στο MWC 2018 είναι να αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να μην θεωρείται απλά και μόνο ένας όμορφος ταξιδιωτικός προορισμός. Επιπλέον υπογράμμισε πως είναι και μια προσπάθεια να φανεί πως η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση, έχει βγάλει πολλά συμπεράσματα από το παρελθόν, πως έμαθε από τα λάθη της και πως ξέρει προς τα πού πρέπει να πορευθεί το μέλλον.
Ο κ. Παππάς τόνισε πως η Ελλάδα πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την γεωγραφική της θέση καθώς βρίσκεται ανάμεσα από τις αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης και τις αναδυόμενες οικονομίες της Βόρειας Αφρικής. «Μπορεί η χώρα μας να παίξει ένα πολύ κρίσιμο ρόλο. Να γίνει ένα κόμβος μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, και εμπορίου. Αλλά για να το κάνει, όμως, αυτό χρειάζεται και αξιόπιστα δίκτυα και ένα δυναμικό κλάδο τηλεπικοινωνιών» δήλωσε σχετικά ο κ. Παππάς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, τόνισε πως ο τομέας της τεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός και μπορεί να δώσει προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας. Επίσης πρόσθεσε πως με την ένωση των δυνάμεων του κλάδου της τεχνολογίας και την συνδρομή της πολιτείας, η Ελλάδα μπορεί να δείξει πως έχει τεχνολογία και πως μπορεί να σταθεί σε διεθνές επίπεδο σε αυτό τον τομέα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην Βαρκελώνη γιατί δείχνει πως η χώρα έχει στρατηγική στο τομέα των νέων τεχνολογιών.
Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κωνσταντίνος Χανιώτης, είπε πως η ελληνική αποστολή θα συμμετέχει με περίπου 35 εταιρείες. Ακόμα γνωστοποίησε πως εκτός από την κεντρική έκθεση η Ελλάδα θα συμμετέχει και στο «4 Years From Now», που αφορά κυρίως νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ