Νέα υπηρεσία logistics ανακοίνωσε η Chiquita

Νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία logistics ανακοίνωσε η Chiquita πρόσφατα. Ειδικότερα η νέα υπηρεσία logistics της Chiquita θα χρησιμοποιεί πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για τη μεταφορά των μπανανών από την Κεντρική Αμερική στο ευρωπαϊκό λιμάνι Vlissingen της Ολλανδίας απ όπου θα γίνεται η διασπορά σε όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης στον καλύτερο χρόνο μεταφοράς του κλάδου. Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη στην τεχνολογία των εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων που διασφαλίζουν την ποιότητα των φρούτων με τη χρήση ειδικού λογισμικού το οποίο αυτόματα ρυθμίζει τον συμπιεστή τoυ κοντέινερ και ελέγχει, τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, η εν λόγω επένδυση προσφέρει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, καθώς η κατανάλωση του Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) μειώνεται κατά 17.000 τόνους ετησίως, καθώς τα νέα κοντέινερ μεταφοράς έχουν 50% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Τα πλοία εκτιμάται ότι θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του χρόνου μεταφοράς των φρούτων στα λιμάνια και στην αύξηση του αποθηκευτικού χώρου κατά 12,5%, χάρη στον αποτελεσματικότερο τρόπο αποθήκευσης των προϊόντων από την παραλαβή μέχρι την παράδοση στον προορισμό τους, εξασφαλίζοντας τη διάρκεια στην ψυκτική αλυσίδα. Οι βελτιώσεις αυτές καθιστούν εφικτή τη μεταφορά περισσότερων μπανανών ανά ταξίδι, με τη χρήση λιγότερης ενέργειας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα των φρούτων.

«Κάνοντας μία αναδρομή στα τελευταία χρόνια με την αναβάθμιση που υλοποιήθηκε στον στόλο των κοντέινερ μας, μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι έχουμε επιτύχει κάτι αξιόλογο» δήλωσε ο Carlos Lopez Flores, Πρόεδρος της Chiquita. «Έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε μία τεράστια ποσότητα ενέργειας – αντίστοιχης με το Διοξείδιο του Άνθρακα (CO2) που εκπέμπεται από 3.000 αυτοκίνητα ετησίως».

Ο Stefano Di Paolo, Πρόεδρος του Great White Fleet, συμπλήρωσε: «Στις 9 Ιανουαρίου, το πρώτο πλοίο του νέου στόλου μας απέπλευσε από την Κεντρική Αμερική με προορισμό το λιμάνι του Vlissingen, ένα νέο υπερσύγχρονο κόμβο που θα επιτρέψει στην Chiquita να εξυπηρετήσει όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης με τον μικρότερο δυνατό χρόνο μεταφοράς στον κλάδο μας. Η Chiquita είναι περήφανη που προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες υπηρεσίες από άποψη ποιότητας, χρόνου και αποτελεσματικότητας.»

Πηγή: theseanation.gr