Με παρέμβαση ΕΒΕΠ: Ρύθμιση για το ύψος των φορτηγών οχημάτων

“Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση των αρμοδίων υπηρεσιών, στο αίτημα Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, που διαβίβασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για ρύθμιση στην εθνική νομοθεσία αναφορικά με το επιτρεπόμενο ύψος φορτηγών οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων” όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ειδικότερα, σε απαντητική επιστολή προς το ΕΒΕΠ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι “μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, προέκυψε ότι το ύψος των γεφυρών επιτρέπει τη διέλευση φορτηγών με containers ύψους πάνω από 4,20 μέτρων, θα προχωρήσουμε άμεσα στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, ως προς το όριο του ύψους, στην Ευρωπαϊκή Οδηγία υπάρχει εξαίρεση για τη μεταφορά των containers 20 feet με ύψος 2,90μ, κάτι που δεν διευκρινίζει η εθνική μας νομοθεσία γεγονός που προκάλεσε τη σχετική παρέμβαση του Επιμελητηρίου.

*φωτό αρχείου