Με «Γαλάζια Σημαία» το Τουριστικό Λιμάνι της Σκύρου

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών. 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύονται για το 2020!

Το τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα Λιναριάς Σκύρου βραβεύτηκε για μία ακόμα φορά με Γαλάζια Σημαία Μαρίνας που αποτελεί ύψιστη διάκριση στη διαχείριση ενός τουριστικού Λιμένα. Το Δημόσιο τουριστικό καταφύγιο της Λιναριάς είναι αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Τουρισμού στο οποίο και ανήκει όμως η διαχείριση του γίνεται από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, νομικό πρόσωπο του Δημοσίου και το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Λιμάνι της Σκύρου θεωρείται το πληρέστερο και πλέον καινοτόμο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας το οποίο παρουσιάζει συνεχείς αυξήσεις στην υποδοχή τουριστικών σκαφών και εσόδων, τα οποία επανεπενδύονται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του.

Η βράβευση αυτή είναι η 23η βράβευση του Λιμενικού ταμείου Σκύρου από το 2014 μέχρι σήμερα, το οποίο υλοποιεί από το 2015 πρακτική άσκηση φοιτητών σε συνεργασία αρχικά με το τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το 2019 με το τμήμα περιβάλλοντος, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιτημίου Δυτικής Αττικής. Το καινοτόμο πρόγραμμα «Skyros Project» ειναι το δημιούργημα των τριών Δημόσιων φορέων και στο Λιμάνι εκπαιδεύονται, φοιτητές της μοναδικής Ακαδημίας Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών στη Χώρα, διενεργούνται τουριστικά παρατηρητήρια, έρευνες, περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών, ετήσιο παρατηρητήριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό κλπ.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το «skyros Project» κατέχουν, 23 βραβεία!

1 Παγκόσμιο πρώτο βραβείο (Παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, Μαρακές 2016), 2 Ευρωπαϊκά πρώτα βραβεία (Ευρωπαϊκή ημέρα περιβάλλοντος 2018- 2019), 10 Χρυσά Εθνικά βραβεία (5 στον Τουρισμό – 4 στο Περιβάλλον- 1 στην Εκπαίδευση), 2 Αργυρά (Τουρισμός – Περιβάλλον) 1 τιμητικό (για τις εγκαταστάσεις του), 1 τιμητικό (Περιβάλλον) , 3 Γαλάζιες Σημαίες (2018-2019-2020) και 3 ειδικές βραβεύσεις κατά την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (Βραβεία Οικόπολις 2016-2017-2019).

Το Λιμάνι της Σκύρου είναι μέλος των 106 Ευρωπαϊκών οικολογικών Λιμένων ECO PORTS και το τουριστικό του καταφύγιο μέλος του δικτύου των 84 βραβευμένων Ευρωπαϊκών μαρίνων TransEurope Marinas.