Μειωμένα κατά 6,5%, το 2017, τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Πτώση εσόδων, κατά περίπου 6,5%, κατέγραψε το 2017 ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ). Σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά οικονομικά στοιχεία, φαίνεται πως το ισοζύγιο (έσοδα-έξοδα) της χρήσης του 2017 παρουσιάζει αυξητική τάση της τάξης του 1%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις 858 χιλ. ευρώ.
Η μείωση των εσόδων προήλθε πρώτον, από τις εμπορικές δραστηριότητες (-23%) και ειδικότερα από την μειωμένη κίνηση RoRo πλοίων στη γραμμή Κωνσταντινούπολη-Λαύριο-Τεργέστη και δεύτερον, από την κατακόρυφη πτώση της κρουαζιέρας (-59%).
Παρόλα αυτά, τα παραπάνω αντισταθμίστηκαν από:
-τον υπερδιπλασιασμό των εσόδων από τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής,
-τη σημαντική αύξηση εσόδων από τη διάθεση χώρων προσωρινής αποθήκευσης στις αποβάθρες του Νότιου λιμενικού τμήματος (42%)
-τη διαχείριση των γεφυροπλάστιγγων του Οργανισμού.
Παράλληλα, οι δαπάνες του Οργανισμού σημειώνουν μείωση 9%, αποτέλεσμα του εξορθολογισμού και της βελτίωσης της διαχείρισης, κάτι που σύμφωνα με τον ΟΛΛ, «αποδεικνύεται και από το γεγονός πως δαπάνες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων κινήθηκαν ανοδικά, παρά τη συνολική μείωση του Οργανισμού».
Μεταξύ άλλων, το 2017, ο Οργανισμός ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών συστημάτων και συστημάτων πληροφορικής με τεχνολογίες αιχμής, ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα ψηφιακή εποχή.
Αντίστοιχες προβλέπονται και οι προοπτικές για το 2018, με προτεραιότητα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της κρουαζιέρας σε μακροχρόνια και βιώσιμη βάση.

Πηγή: metaforespress.gr