Κύπρος: Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ»

Δύο μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι είναι «πολύ ενθαρρυντικά» τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ», στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο υπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την πρόοδο των εργασιών στον στόχο και πρόσθεσε «τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως έχουν σχεδιαστεί».
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ποιο λόγο γίνονται δηλώσεις για το θέμα την παραμονή των εκλογών, ο υπουργός απάντησε: «διότι χτίστηκε η προσδοκία ότι ήρθα να ενημερώσω τον πρόεδρο και αναμένονταν ανακοινώσεις». Πρόσθεσε ότι «είμαστε δύο μέρες πριν τις εκλογές και δεν θέλουμε να εκληφθεί ότι προσπαθούμε να χτίσουμε προσδοκίες».
Είμαστε, είπε, σε συνεννόηση με τις εταιρείες (ΕΝΙ και Total) και πολύ πιθανόν, πρόσθεσε, οι ανακοινώσεις να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα.
Ο κ. Λακκοτρύπης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το κοίτασμα, προσθέτοντας ότι είναι πολύπλοκη η μορφολογία του συγκεκριμένου στόχου, ώστε να χρειάζεται περισσότερος χρόνος.
Πάντως, σημείωσε ότι πρόκειται «για παρομοίου τύπου γεωλογία με το Αιγυπτιακό κοίτασμα Ζοr και πρόσθεσε ότι δεν θα μιλήσει ούτε για ποσότητες, ούτε για οτιδήποτε άλλο.
Σε ερώτηση για το πώς προχωρά η διαχείριση του θέματος, είπε ότι «η διαχείριση είναι ως είχε προγραμματιστεί. Θα ολοκληρωθεί η γεώτρηση, όπως τεχνικά έχει σχεδιαστεί και ακολούθως το γεωτρύπανο θα προχωρήσει στον επόμενο στόχο που είναι το τεμάχιο 3, το ?Σουπιά’».
Ο Κύπριος υπουργός είπε ότι πολύ πιθανόν οι ανακοινώσεις των εταιρειών στα χρηματιστήρια να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ