Κρουαζιέρα: Πρώτη η Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ «επιτρέπει» κατάπλους κρουαζιερόπλοιων

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει σε λιμάνια που έχουν ήδη ανακοινωθεί τους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων εταιριών που έχουν επιλέξει προσεγγίσεις. Η Ελλάδα κάνει πανευρωπαϊκή «πρεμιέρα»  ανοίγοντας τα λιμάνια της σε λιγότερες από εννέα ώρες δηλαδή από την 1η Αυγούστου.

Με αφορμή την ενημερωτική επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), σχετικά με το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου, η κα Μαρία Δεληγιάννη, εκπρόσωπος της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση ανταπόκριση στην υιοθέτηση των εθνικών πρωτοκόλλων που αφορούν την ασφαλή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από την 1η Αυγούστου.

Η επιστολή του κ. Υπουργού έτυχε θερμής υποδοχής από τις εταιρείες-μέλη της CLIA. Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός προορισμός για τον τομέα της κρουαζιέρας και τα μέλη μας είναι ευγνώμονα που έχουν την ευκαιρία να εντάξουν τους ελληνικούς προορισμούς στα δρομολόγια που σχεδιάζουν.

Οι προσπάθειες των συναρμόδιων Υπουργείων αποδεικνύουν ότι αναγνωρίζεται η αξία της κρουαζιέρας για την εθνική οικονομία και είμαστε αισιόδοξοι ότι η βιομηχανία μας θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη τους επόμενους μήνες».