Κρήτη: Μια καλή χρονιά για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Με το κρουαζιερόπλοιο της Mano Cruises: ” Crown Iris” με 1360 επιβάτες και 547 μέλη πληρώματος έκλεισε η φετινή περίοδος της κρουαζιέρας για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

O Δήμος Αγίου Νικολάου και το Λιμενικό Ταμείο κατά την άφιξη του πλοίου, προσέφεραν στους επισκέπτες και στα μέλη του πληρώματος παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, ενώ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον καπετάνιο του πλοίου επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία αλλά και οι δυνατότητες του προορισμού, σε εκδρομές και city shopping.

Όπως έγινε γνωστό, το λιμάνι του Αγίου Νικολάου σημειώνει την παρούσα χρονιά με θετικό πρόσημο. Εν προκειμένω 37 calls και 32.498 επιβάτες (2018: 24 calls & 13.616 επιβάτες), που αντιπροσωπεύει αύξηση 54% σε calls και 138% σε επιβάτες σε σχέση με το 2018.

Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δείχνει μια περαιτέρω αύξηση σε calls (42) και σε επιβάτες (51.414) για το 2020.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προορισμός Άγιος Νικόλαος οργανωμένα, με σχέδιο και στρατηγική τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιώσει τις μικρουποδομές του, έχοντας, επίσης, κάνει σημαντική δουλειά στον τομέα που αφορά  στην αύξηση της εμπειρίας των επισκεπτών. Είναι πολύ σημαντικό ότι στις μετρήσεις απόδοσης των εταιρειών κρουαζιέρας στην συνολική απόδοση ο προορισμός σκοράρει 90,2 % (Azamara Cruises), βαθμολογία πολύ πάνω από τον μέσο όρο κάτι που  δίνει ιδιαίτερη ώθηση για μεγαλύτερη προσπάθεια και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο στρατηγικός στόχος για προσέλκυση των μεγαλύτερων Luxury Cruise Lines φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δέκα εταιρείες κρουαζιέρας επισκέφτηκαν το λιμάνι το 2019 (Mano Cruises, Yacht Charter, Voyages to Antiquity, Hapag Lloyd, Windstar cruises, Seabourn, Azamara, Club Med, Fred Olsen και Silver Cruises) με 4 νέες να προστίθενται για το πρόγραμμα του 2020 (Crystal, Phoenix Reisen, Holland America και Regent Seven Seas).

Σύμφωνα με τα στοιχεία η σεζόν το 2020 θα αρχίσει στις 17 Απριλίου με το Crystal Serenity (που θα κάνει και maiden call) και θα ολοκληρωθεί στις 9 Δεκεμβρίου με την Mano Cruises διευρύνοντας ακόμα παραπάνω την τουριστική περίοδο για τον προορισμό.