«Κλειδί» για μελλοντικές επενδύσεις…

“Κλειδί” που θα ξεκλειδώσει μελλοντικές επενδύσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην πατρίδα μας» χαρακτήρισε , από το βήμα των εργασιών του Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα και του Κινέζου προέδου Σι Τζινπινγκ στην Ελλάδα, ο κ.Πλακιωτάκης σημείωσε ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχουμε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ Ελλάδας – Κίνας σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστοποιεί στην πράξη ότι θέλει και επιθυμεί τις επενδύσεις» και πρόσθεσε: «μέσα σε τρεις μήνες εγκρίναμε το αναθεωρημένο master plan στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό τι δείχνει; ότι αυτή η κυβέρνηση στην πράξη θέλει τις επενδύσεις».

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας δεν περιορίζονται στο λιμάνι του Πειραιά. «Και μόνο το άνοιγμα κινεζικών τραπεζών- μιλάμε για την πρώτη και την τέταρτη τράπεζα του κόσμου- πιστοποιεί ότι υπάρχει πολύ μέλλον ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Ανέφερε επίσης ότι «η πατρίδα μας συνεργάζεται με όλες τις χώρες, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεννόηση και συνεργασία, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία και στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική οικονομία».

Μοχλός ανάπτυξης τα δέκα περιφερειακά λιμάνια

Αναφερόμενος στα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Πλακιωτάκης τα χαρακτήρισε μοχλούς ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες αλλά και σε εθνικό επίπεδο και σημείωσε ότι «ήδη με το ΤΑΙΠΕΔ είμαστε σε συνεννόηση, προκειμένου μέσα από μελέτες αξιοποίησης, βιωσιμότητας, να μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε τον αναπτυξιακό ρόλο του κάθε λιμανιού ξεχωριστά».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «θα έχουμε πολύ σύντομα νέα για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα υπάρξουν διεθνείς διαγωνισμοί, οπότε όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτό που θέλω να πιστοποιήσω είναι ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και για τα δέκα λιμάνια».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ακόμα ότι «τα λιμάνια εντάσσονται στον εθνικό σχεδιασμό των logistics» συμπληρώνοντας πως «προφανώς και συνδέουμε την ανάπτυξη των λιμανιών με την ανάπτυξη του supply chain».