Θ. Σταυριδόπουλος: Πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους

Στον ανθρώπινο παράγοντα που αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα στήριξης του λιμένα του Βόλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία που έκανε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που πραγματοποιήθηκε στο Volos Palace ο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστη η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Κώστας Στεργίου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Νάνος και Τέλης Δουλόπουλος, ο Λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης, ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Σε έναν πλούσιο απολογισμό των δράσεων που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, με επιτυχία των αρχικών στόχων, αλλά και την χάραξη των μελλοντικών νέων δεδομένων όπως η ανάπτυξη των διατροπικών μεταφορών που σημαίνει διασύνδεση του λιμανιού του Βόλου με τον σιδηρόδρομο και το αεροδρόμιο, προχώρησε στην διάρκεια της κοπής της πίτας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, «μέσα στο χρονικό διάστημα που πέρασε το λιμάνι μας έχει πάει καλά, έχει αντέξει στην κρίση, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συντήρησης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του. Θυμάμαι πολύ καλά τι είχαμε πει τότε από αυτό εδώ το βήμα, είχαμε πει ότι θα ακολουθήσουμε ένα βασικό σχεδιασμό ανάπτυξης και θα επικεντρωθούμε κυρίως:
– Στην αύξηση των χρηστών μας και στην αύξηση των διακινούμενων φορτίων,
– Στην βελτίωση των υποδομών για τη κρουαζιέρα και την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών,
– Στην βελτίωση, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υποδομών μας
– Στην αναζήτηση συνεργειών για την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης του λιμένα μας
– Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών
– Στην αξιοποίηση της περιουσίας του λιμένα μας»
Σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο, «μέσα στο 2016 και στο 2017 πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους. Η διακίνηση των φορτίων αυξήθηκε, ακολουθούμε ένα σταθερό πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών μας, τηρήσαμε την υπόσχεση μας να αξιοποιήσουμε το κτίριο του τερματικού σταθμού που επί 10 χρόνια ήταν κλειστό και απαξιωμένο. Τοποθετήθηκαν καινούργια pillars παροχής ύδρευσης και ηλεκτροδότησης για τα σκάφη, συντηρήθηκε το παρατημένο ασφαλτοδάπεδο του λιμανιού, βελτιώσαμε και αναβαθμίσαμε το φωτισμό στον κυματοθραύστη, το κορδόνι όπως το λέμε, με μειωμένη μάλιστα κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και σύγχρονους λαμπτήρες, επισκευάσαμε και συνεχίζουμε να συντηρούμε τις βλάβες στο ακρομώλιο και το «κορδόνι» του λιμανιού που δεν είχε συντηρηθεί και παραλίγο να αρχίσει να βυθίζεται τμηματικά, ξαναδίνουμε ζωή αλλά και εργασία χωρίς όμως περιβαλλοντική επιβάρυνση στο Σιλό του λιμανιού που ήταν κλειστό από το 2013 και προχωράμε με γρήγορες ενέργειες για την παραχώρηση μέρους του γ’ προβλήτα στην τοπική βιομηχανία της Χαλυβουργίας ώστε και να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη οχληρή δραστηριότητα από τη συνοικία και να δώσουμε μια αναπτυξιακή δυνατότητα σε τοπική βιομηχανία πάντα όμως με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον»
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ δε λησμόνησε να ευχαριστήσει «την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό που έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει το λιμάνι, γιατί αυτό το λιμάνι είναι το μεγάλο λιμάνι όλης της Περιφέρειας! Και μάλιστα φέτος το λιμάνι μας μέσω του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Χρηματοδότησης θα προχωρήσει στη σημαντικότερη αναβάθμιση των μέσων φορτοεκφόρτωσης του λιμένα μας. Δεν σταματάμε εδώ έχουμε και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των διατροπικών μεταφορών που με απλά λόγια σημαίνει διασύνδεση του λιμανιού μας με τον σιδηρόδρομο και το αεροδρόμιο. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Yπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης για την μελέτη και την πρόβλεψη των έργων ανάπτυξης του μεταφορικού έργου της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας».
Ο κ. Σταυριδόπουλος υπενθύμισε ότι «από τον Οκτώβριο του 2017 η ΟΛΒ Α.Ε. εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της MedCruise, ενώ από το Νοέμβριο του 2017 μετέχει στο νέο θεσμό του Φορουμ των Ευρωπαϊκών Λιμένων και προχωρά», ενώ δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον άνθρωπο, υποστήριξε, ότι «το λιμάνι δεν είναι μόνο μπάρες, κρένια, κάμερες, Λιμάνι είναι οι άνθρωποί του» εξυμνώντας το έργο όλων των εργαζομένων.
Πηγή: magnesianews.gr