Η HELMEPA υποστηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα Oceanos NTUA

Χθες, 9 Μαΐου, ο Γενικός Διευθυντής και στελέχη της HELMEPA επισκεφθήκαν το Εργαστήριο Αεροδυναμικής Ναυπηγικής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή τη χορηγία της HELMEPA για το ερευνητικό πρόγραμμα Oceanos NTUA. Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός μικρών σκαφών φιλικών προς το περιβάλλον, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Hydrocontest” τον Σεπτέμβριο 2018 στη Γαλλία.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής και συντονιστής του προγράμματος, Καθ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του εργαστηρίου, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα της πολυετούς λειτουργίας του. Οι φοιτητές του Oceanos NTUA που «σμίλευαν» εκείνη την ώρα τα 2 μοντέλα πλοίων παρουσίασαν τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις στον σχεδιασμό τους ώστε να πετύχουν τη μέγιστη απόδοση των πλοίων.
Ο ενθουσιασμός αυτών των νέων και η προσπάθειά τους να αναδειχθεί το ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου μας γεμίζει αισιοδοξία για τη διάκριση Ελλήνων επιστημόνων παγκοσμίως. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα των φοιτητών!