Η αξιοποίηση της μαρίνας Μανδακίου και της Νέας Αγοράς από τον δήμο Ρόδου και το ΤΑΙΠΕΔ στη συνάντηση Π. Κουρουπλή – Φ. Χατζηδιάκο

Τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εξέτασε μαζί τους θέματα βελτίωσης των λιμενικών υποδομών του νησιού. Ο δήμαρχος Ρόδου, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού και ο κ. Κουρουμπλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από τον οποίο ζήτησε να περιλάβει στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, τη λήψη απόφασης για την προώθηση της από κοινού μίσθωσης – αξιοποίησης της μαρίνας Μανδρακίου και του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.
Παράλληλα, με βάση τη στρατηγική που χαράσσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Ρόδου σε θέματα ασφαλείας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, ενημέρωσε τον υπουργό για το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμύρια στο λιμάνι της Ρόδου, με εξασφαλισμένους πόρους. Το έργο έχει στόχο την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Θεόδωρο Κόντε και προγραμμάτισε κοινή συνάντηση για την προσεχή Τρίτη με το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου στο Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα επίσημης επαναλειτουργίας του Τουριστικού Λιμένα ως Home Port.
Ακολούθως ο δήμαρχος με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου καθώς και ο κ. Χριστοδούλου ενημέρωσαν τον υπουργό για τα εκτελούμενα έργα όλα τα νησιά ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου. Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων αναβάθμισης του λιμανιού της Ακαντιάς και της Μαρίνας Μανδρακίου προκειμένου να προστεθούν σε σειρά έργων που εκτελούνται ήδη. Επιπλέον έθεσε θέματα που αφορούν αναγκαία έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα λιμάνια των Φανών και της Καμείρου Σκάλας ώστε να είναι λειτουργικά για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, καθώς και την ανάγκη σύνταξης μελετών και εκτέλεσης έργων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Κρεμαστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ