Ημερίδα με θέμα “Σχολείο ανοιχτό για όλους – Το σχολείο της Συμπερίληψης ” στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES

H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε την Τετάρτη 25 Απριλίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σχολείο ανοιχτό για όλους – Το σχολείο της Συμπερίληψης», επιβεβαιώνοντας τη στήριξή της σε ενέργειες που αφορούν τη μέριμνα για τις μελλοντικές γενιές του τόπου μας.
Πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των εισηγητών. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χανίων & το ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων
Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο κος Γρηγόρης Γκουλούσης, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δ. Χανίων, τόνισε τη σημασία της υλοποίησης ενεργειών που θέτουν τις βάσεις για ένα εκπαιδευτικό σύστημα ίσων ευκαιριών.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Τριπολιτάκης Κωνσταντίνος, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Κρήτης & Βορείου Αιγαίου, αναλύοντας τους τρόπους που η Συμπεριληπτική εκπαίδευση συμβάλλει στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας.
Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Κουρκούτα Ηλία, Καθηγητή Ψυχολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης, σχετικά με την σημασία της ενταξιακής εκπαίδευσης και της ανάγκης κατάρτισης των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Η κ. Μαυράκη Ζαχαρένια, Ψυχολόγος ΚΕΔΔΥ Χανίων και ο κ. Παπαδαντωνάκης Γεώργιος, Παιδοψυχίατρος ΚΕΔΔΥ Χανίων, ανέλυσαν πιθανούς μηχανισμούς προώθησης της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης μέσα από το πλαίσιο των Υποστηρικτικών Δομών, ενώ οι κ. Καλλιονάκη Ελένη, Ψυχολόγος ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων, Λαμπρινέα Σταυρούλα, Εκπαιδευτικός ΕΑΕ ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων και Πολάκη Μαρία, Ψυχολόγος ΚΕΔΔΥ Χανίων, μετέφεραν στο κοινό τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας, όσο και στο σχολικό περιβάλλον.
Ο κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με την ομιλία της κ. Δουρμουσόγλου Πόπης, Πτυχ. Τμ. Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ., η οποία ανέπτυξε τις μεθόδους μετάβασης από το σπίτι στο σχολείο καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των ανησυχιών κάθε γονέα που συνοδεύουν αυτή τη διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές και να λάβουν τις αξιόπιστες απαντήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων που πλαισίωσαν την ημερίδα.
Η ΑΝEK LINES για μία ακόμα φορά φιλοξένησε μια επιτυχημένη εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή της στήριξη σε πρωτοβουλίες που θεμελιώνουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του τόπου μας. Ενισχύοντας διαχρονικά τις ενέργειες των τοπικών φορέων της Κρήτης, η εταιρεία στέκεται στο πλευρό κάθε προσπάθειας που απορρέει από τις αξίες της, εκφράζει τις αρχές της και συμβάλει στη συνέχεια και εξέλιξη της Κρητικής παράδοσης.