Ηγουμενίτσα : Ομορφαίνει την πόλη ο… Ο.Λ.ΗΓ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του, προχωρά σε μια σειρά από παρεμβάσεις.
Ήδη βρίσκεται υπό υλοποίηση η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), ένα έργο που αναμένεται να περατωθεί άμεσα. Επίσης, έχει ανοίξει η περιοχή στο χώρο του Παλαιού Λιμένα στην πίσω πλευρά του παρκινγκ, έναντι της Περιφέρειας με ελεύθερη διέλευση για τον πολίτη.
Πρόσθετα, μελλοντικά θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω διάνοιξη με την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων σε λοιπά σημεία του Παλαιού Λιμένα που θα ολοκληρώσει ένα μέρος του σχεδίου ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα μαζί με κάποιες συμπληρωματικές εργασίες.
Η νέα παρέμβαση, βάση της 33/2018 απόφασης, αφορά την περιοχή του παραλιακού μετώπου όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου.
“Θεωρούμε ότι με μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να δώσουμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας μια νέα μορφή ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη. Η πεζοδρόμηση και η διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή περιοχή εκτός της κυκλοφοριακής κίνησης προσδίδει ασφάλεια και ποιότητα στην καθημερινότητα”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΛΗΓ