Εκτυπώσεις 3D σκαφών

Μετά τα ανταλλακτικά για πλοία οι εκτυπώσεις3D περνούν σε άλλο επίπεδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία ρεκόρ  Guinness απέσπασε το μεγαλύτερο 3D εκτυπωμένο σκάφος που είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της Al Seer Marine και της Abu Dhabi Maritime με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Κατασκευασμένο από 67% ανακυκλωμένα υλικά, αυτό το θαύμα μήκους 11,98 μέτρων δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά σηματοδοτεί επίσης ένα τεράστιο άλμα προς τις βιώσιμες μεταφορές. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί απόδειξη της κοινής μας δέσμευσης για πρωτοποριακές πρακτικές μηχανικής και οικολογικής συνείδησης» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρίες.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Abu Dhabi Maritime και η Al Seer Marine υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία σε εξελίξεις που σχετίζονται με τη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το εκτεταμένο μνημόνιο καλύπτει καινοτόμες εξελίξεις προσανατολισμένες στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής βιώσιμων σκαφών —τα οποία είναι εξοπλισμένα με συστήματα οικολογικής κίνησης— για τις δημόσιες μεταφορές, καθώς και για τη θαλάσσια επιτήρηση και προστασία.