Διακρατική συμφωνία αναγνώρισης πιστοποιητικών των ναυτικών, μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας

Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών των ναυτικών, υπέγραψε στις 16/01/2018, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Υπογραφή συμφωνιών Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας
Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος
Υπογραφή συμφωνιών μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας.
//
Signing of agreements between Cyprus-Greece-Jordan
Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus
Signing of agreements between Cyprus, Greece and Jordan.

Η διακρατική συμφωνία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της 1ης Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής των 3 χωρών (Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας).
Η συνεργασία των 3 χωρών θα ενισχύσει την ασφάλεια των πλοίων, θα αναβαθμίσει τον τομέα των επιθεωρήσεων, αλλά και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη.
Ο κ. Κουρουμπλής από τη Λευκωσία, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η υπογραφή της Συμφωνίας θα παράσχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας, και θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες. Η Ελλάδα, κουβαλάει μια μεγάλη εμπειρία και γνώση στα ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού με 13 Ακαδημίες, ενώ παράλληλα αξιολογείται θετικά η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού των τριών χωρών στο πλαίσιο και της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου της Ελληνικής Ναυτιλίας».