Διαγραφή οφειλών για όσους πλήρωναν διπλές ασφαλιστικές εισφορές

Ρύθμιση, με την οποία θα απαλλαγούν από τις οφειλές που έχουν κυρίως προς το πρώην ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι διαφόρων κατηγοριών οι οποίοι εκτός από τις εισφορές που πλήρωναν στο δικό τους ταμείο, για παράδειγμα δημοσιογράφοι ή αγρότες, πλήρωναν ή χρεώνονταν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως βεβαιωμένες οφειλές από τον πρώην ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή γενική ρύθμιση η οποία θα δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια χιλιάδες ασφαλισμένους τους οποίους «κυνηγούσε» επί χρόνια ο πρώην ΟΑΕΕ.
Για το θέμα αυτό ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Προωθούμε τώρα νομοθετική διάταξη την οποία θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες για να απαλλαγούν από οφειλές εκείνοι που ήταν διπλά χρεωμένοι διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την περίπτωση της εισφοράς τους».
Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» στην οποία ήταν προσκεκλημένος ανέφερε με έμφαση επί λέξη ότι: «Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι οι πολλοί δημοσιογράφοι, εσείς δεν το λέτε έντονα» και τόνισε πως «το είπα και στη Βουλή , δεν είδα ούτε τις εφημερίδες των δημοσιογράφων να γράφουν για το πρόβλημα των δημοσιογράφων που κυνηγιούνται από το σύστημα με χρέη εκατό και εκατόν πενήντα και διακόσιες χιλιάδες ευρώ, επειδή δεν κατέβαλαν εισφορές ταυτόχρονα και στον ΟΑΕΕ που τους χρέωνε το συγκεκριμένο ταμείο και πολλές φορές αγνοούσαν αυτή την οφειλή. Πάμε τώρα να σώσουμε αυτό τον κόσμο. Θα το κάνουμε τώρα και αυτό δείχνει την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα».
Πηγή: tovima.gr