Γ. Πλακιωτάκης: Πρέπει οι διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας να γίνονται με ανοιχτό το λιμάνι του Πειραιά

Σεβαστή χαρακτήρισε την απεργία των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ, για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει οι συζητήσεις με την εργοδοσία να γίνονται με ανοιχτό το λιμάνι του Πειραιά.

«Είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, όμως πρέπει οι συζητήσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας να διενεργούνται με ανοιχτό το λιμάνι» είπε κ. Πλακιωτάκης.

«Είναι προφανές ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι πάντα σεβαστό αρκεί να πραγματοποιείται στα πλαίσια της νομιμότητας. Εμείς ως υπουργείο Ναυτιλίας, ενθαρρύνουμε την συνέχιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζομένων για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ευχόμαστε να καταλήξουν σε συμφωνία, θα πρέπει όμως οι συζητήσεις να διενεργούνται με ανοιχτό το λιμάνι, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Αφορμή ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ελληνικού γιότινγκ.