Γύροι προθέρμανσης στην Ιταλία για τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Με την παρουσίαση της BMW Σειράς 8 Concept, έχει δοθεί μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του νέου, σπορ, πολυτελούς μοντέλου.
Είναι ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής, το οποίο υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία. Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe, μέσα στο 2018.
Οι δοκιμές διεξάγονται σε καμουφλαρισμένο πρωτότυπο. Όμως, οι αλλαγές θα είναι μεγάλες και εντυπωσιακές, ενώ ξεχωρίζει από τις αεροδυναμικές γραμμές. Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 χιλιόμετρα που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής. Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων.
Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe εξελίσσεται παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με την BMW M8 και την αγωνιστική BMW M8 GTE. Η τελευταία θα πάρει μέρος στις 27-28 Ιανουαρίου στον 24ωρο αγώνα της Daytona, ενώ τον Ιούνιο θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και στην αγωνιστική πίστα, θα ‘περάσει’ στην εξέλιξη της νέας BMW M8.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες όπως κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 κλπ. θα ανακοινωθούν αργότερα, κατά τη διάρκεια τα χρονιάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ