Αυξάνεται ο αριθμός των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που συνδέουν την Κίνα με την Ευρώπη

Συνολικά 1.164 διαδρομές πραγματοποίησαν μέχρι το τέλος του 2017 από το Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες Κίνας – Ευρώπης. Τον Μάιο του 2016 ξεκίνησε από το Ουρούμτσι η πρώτη εμπορευματική αμαξοστοιχία Κίνας – Ευρώπης, ενώ σήμερα αναχωρούν καθημερινά τρία τρένα τα οποία κατευθύνονται σε πέντε χώρες της κεντρικής Ασίας και σε 17 ευρωπαϊκές.
«Σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές, τα τρένα είναι πολύ ταχύτερα και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση του κόστους για τις εταιρίες» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας διεθνών εμπορευματικών μεταφορών Ζανγκ Χαϊσία.
Επίσης με τα τρένα της γραμμής Κίνα -Ευρώπη μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός γεωτρήσεων μεγάλης εταιρίας πετρελαίου που εδρεύει στην πόλη Καραμάϊ, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, καθώς είναι πολύ ταχύτερα από τα πλοία. Μέσα στο 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1.400 διαδρομές από την περιοχή αυτή προς την Ευρώπη.
Σε όλη τη Κίνα πέρυσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.673 διαδρομές, ξεπερνώντας κατα πολύ το σύνολο των διαδρομών που πραγματοποιείτο τα τελευταία έξι χρόνια.
Πηγή: XINHUA,ΑΠΕ