Αντιδράσεις ΠΝΟ για το συνταξιοδοτικό

Αντιδρά η ΠΝΟ στις ρυθμίσεις του ΕΦΚΑ που αφορούν στο συνταξιοδοτικό των ναυτικών Μάλιστα η Ομοσπονδία κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) που ζητά την πλήρη απεμπλοκή τους από τις διατάξεις του νόμου 4387/2016 με ταυτόχρονη επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων καθεστώς.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την χθεσινή συνεδρίασή της αφού εξέτασε και πάλι, επ’ ευκαιρία της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ80000/οικ.10572/223 εγκυκλίου του Υφυπουργού Εργασίας προς τον Ε.Φ.Κ.Α., το συνταξιοδοτικό θέμα των ναυτικών αποφάσισε τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχάς επιβεβαίωσε την αταλάντευτη θέση της και πάγιο αίτημα του κλάδου για την εξαίρεση των ναυτικών και την πλήρη απεμπλοκή τους από τις διατάξεις του νόμου 4387/2016 με ταυτόχρονη επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων καθεστώς.
Καμία εγκύκλιος περί παροχής τεχνικών οδηγιών για την εφαρμογή του ν. 4387/2016 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανατρέψει τις πιο πάνω πάγιες θέσεις και αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Τέλος, η Διοίκηση της Π.Ν.Ο. απαιτεί άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και όχι ημίμετρα και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν όλα ανεξαιρέτως τα πάγια, φλέγοντα και γνωστά αιτήματα του κλάδου, και να δώσουν τις λύσεις που αρμόζουν για το καθένα, αλλιώς θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση.
Ταυτόχρονα καλεί τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα».