Ανανεωμένες σιδηροδρομικές καλύψεις σε Ρότερνταμ-Αμβέρσα από την DB Cargo

Η DB Cargo θα προσφέρει μια ανανεωμένη σειρά σιδηροδρομικών συνδέσεων από και προς τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, συνδέοντάς επίσης αυτά και με σημαντικούς κόμβους της εφοδιαστικής στη Γερμανία.

Οι νέες σιδηροδρομικές καλύψεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021, θα αυξήσουν τους διακινούμενους όγκους κατά περίπου 100.000 TEU κάθε χρόνο ενώ   θα πάρουν 70.000 φορτηγά από τους δρόμους, ανακουφίζοντας τόσο τις υποδομές όσο και το περιβάλλον.

Η DB Cargo  αλλά και η θυγατρική TFG Transfracht  στοχεύουν να βάζουν περισσότερα εμπορευματοκιβώτια στις ράγες, με καθημερινές συνδέσεις με όλους τους σημαντικούς τερματικούς σταθμούς στα Γερμανικά λιμάνια και όχι μόνο. Οι όγκοι φορτίων μεταφέρονται από τα λιμάνια και συγκεντρώνονται στο Kijfhoek.  Ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος της Ολλανδίας βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία μεταξύ Αμβέρσας και Ρότερνταμ. Από εδώ, το φορτίο μεταφέρεται στον προορισμό του κατά τη διάρκεια της νύχτας με γρήγορα απευθείας τρένα.

Τα λιμάνια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ διαχειρίζονται 27 εκατομμύρια TEU ετησίως, αλλά μόνο περίπου το 8-11% των εμπορευμάτων φθάνουν σιδηροδρομικώς.

Η αξιοποίηση των σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ λιμένων της βόρειας Ευρώπης, σιδηροδρομικών κόμβων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη έχει προσλάβει ιδιαίτερη σημασία καθώς σταδιακά αυξάνουν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις από και προς  μεγάλα βιομηχανικά κέντρα της Κίνας στο πλαίσιο ανάπτυξης του «σιδηροδρομικού δρόμου του μεταξιού».