Ανακαλύψτε την επιστήμη μέσα από τα πειράματα, στο φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Το τέταρτο φεστιβάλ «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών», διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών το ερχόμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019. Στο επίκεντρο του φεστιβάλ είναι η ανακάλυψη των εννοιών της Επιστήμης μέσω πειραμάτων και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, αλλά και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, που θα μιλήσουν με το κοινό με … απλά λόγια, είναι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9:30 έως τις 15:30 στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ναυαρίνου 13Α).

Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών τα παιδιά θα γνωρίσουν τις Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα κόσμο και τον ρόλο των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής στη ζωή τους.

Το Φεστιβάλ θα είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες ,Επιστήμη & Τέχνη και Ρομποτική.

Εξάλλου, επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου θα αξιολογήσει τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών, με 1ο Βραβείο τη δωρεάν συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ. στην πόλη της Aίγινας τον ερχόμενο Ιούνιο και 2ο Βραβείο 10 δωρεάν συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ PHYSICS NEWS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ